ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Съвместно занятие по математика в памет на Васил Левски
Съвместно занятие по математика в памет на Васил Левски Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Мирослава Радиева   
Понеделник, 19 Февруари 2018 11:59
мероприятие

В навечерието на отбелязване 145 години от гибелта на Апостола и във връзка с извънкласните мероприятия в чест на Левски, на 15.02.2018 г. от 10.30 ч. в храм „Св. цар Борис “ се проведе занятие по математика с ученици от клуб „Млад журналист“ при Начално училище „Васил Левски“ и учениците Симона Райкова и Станимир Костадинов от школата по математика към храма с ръководител Дечко Дяков.

Целта на срещата бе чрез съвместните дейности на децата от началното училище и децата от школата да се разширят и повишат познанията им по математика, както и да се подобрят  уменията им за работа в екип. Математическото занятие, което се проведе включваше задачи от раздели „Числа“, „Равнинни фигури“ и „Текстови задачи“ във вид на тест със състезателен елемент. На място се сформираха две групи с децата от клуба, а представителите от школата бяха техни ментори. Тестовите задачи бяха съобразени с учебната програма и учебното съдържание по математика за четвърти клас и изготвени от преподавателя от школата. При решаването на задачите учениците показаха бързина, точност, съобразителност и логичност при даване на отговорите. След занятието се проведе кратко обобщение на резултатите от двата отбора, а децата получиха ценни съвети от менторите. Независимо, че имаше допуснати грешки при решаването на задачите, учениците от НУ „Васил Левски“ се представиха достойно и защитиха заветните слова на Апостола: „Не трябват думи, а дела“.

Повече подробности за проведената среща ще бъдат публикувани във втори брой на училищния вестник „Детско слово“.

Изказваме благодарност на председателя на църковното настоятелство отец Добромир Георгиев и на ръководителя на школата по математика към храма за съдействието, организацията и предоставените награди за участниците.

 

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.